You are currently viewing Szélvédő javítás részletesen – 3. rész (Bemutató folyamat)

Szélvédő javítás részletesen – 3. rész (Bemutató folyamat)

Szélvédő javítás részletesen - Bemutató folyamat

Üdvözöljük az online képzési osztály szélvédőjavítási részének bemutató folyamatában, ahogy itt is láthatja, van egy kagylós törés, amit lépésről lépésre beállítunk és megjavítjuk a felszerelését és addig is elmagyarázunk néhány eszközt, amelyeket használni fogunk a különböző eszközök változataival. Kezdjük a szondával 5 különböző típusú szondával rendelkezünk, amelyeket bemutatok neked. Az első a keményfém szonda. A 2. ami elérhető a csomagban a kétvégű szonda ezt írnokként is emlegetik. Ez a mi aranyszondánk, ez a mi csúszó kalapos szondánk, amellyel sok kagylós sérülést hozhatsz létre, amelyekkel később foglalkozunk. Ez a mi rugós kalapácsunk és ennek a terméknek a további funkcióiról egy kicsit később a videóban kitérünk. Oké, amit most csinálok az az, hogy szondázom és nedvességet keresek ebben a sérülésben a rugós kalapács szondával vagy bármilyen más szondával, ami a készletben megtalálható. Meghajlítom az üveget a törés körül, hogy megkeressem a látható nedvességet, ami ebben a téglában lehet. Ez a konkrét bemutató, ez száraz, nincs benne nedvesség és később egy kicsit részletesebben kitérünk egy videóban, hogy a nedvesség hogyan nézhet ki és hogyan lehet eltávolítani. Szóval mi ezt szondázzuk, hogy ellenőrizzük a nedvességet. A következő dolog, amit tenni fogok, a szondát fogom használni a gödörként is ismert ütközési pont tisztítására. Szóval csak néhány másodpercet szánok erre, hogy megtisztítsak minden laza üvegszemcsét, ami abban a gödörben lehet. A következő dolog, amit meg fogok tenni, az az, hogy eltávolítok minden olyan hidrofób bevonatot, amely a szélvédőn lehet, és amelyről még csak nem is tudsz. Négy forró acélgyapot használatával, ezért meg dörzsölöm ezt a területet ezzel az acélgyapottal, hogy eltávolítsam minden hidrofób bevonatot, mint pl.: a rainx aquapel, mert ha nem távolítja el a gödörgyanta, akkor a kikeményedési ponthoz tapad, nem pedig az ütközési ponthoz. Most a fúvóval fogom eltávolítani a port vagy az apró részecskét a lukból. Vagy valamilyen készletben található kefét, mindkettő ugyanazt csinálja. A következő dolog, amit csinálni fogok, feltartom a b250 hídszerelvényt azt már most észre fogod venni, hogy jelenleg nincs tömítés az injektor hengerének alján, mindkét oldalon két állítható hátsó láb van ez lefelé állítható. Ez a billenőkör, ez a rögzítő anya, aminek megváltoztathatod a helyzetét anélkül, hogy levenné a szerszámot az üvegről. Szóval amit csinálni fogok, ezt középre fogom helyezni és meghúzom a rögzítőanyát.

Tömítés

   A következő dolog, amit tenni fogok, hogy elmagyarázom a tömítést.

A tömítésen, ha észreveszed van egy nagy lyuk. A kis lyuk az üveg felé néz, vagy a nagy lyuk be van tolva, így beszerelem a nagy lyukkal és benyomva hüvelykujjammal biztonságosan. Most fordítva is behelyezheted a tömítést, ezért legyél nagyon óvatos ezzel az eljárással, hogy megbizonyosodj arról, hogy a nagy lyukat teszed befelé és egy kis lyukat az üveg felé. Továbbá azt is észreveheted, hogy a nagy lyuk végén a Delta Kits pecsételve van benne. Ha tényleg rátudsz nézni, nagyon alaposan meg kell mérned, ahhoz, hogy lásd. Tehát a nagy lyuk a hengerben kis lyuk érinti az üveget. Most megmutatom neked ellenőrzésüket. Ahol van egy akril ellenőrző tükör, szintén van egy üveg ellenőrző tükrünk is. Az üveg ellenőrző tükör 3 szoros nagyítást ad, így ma ezt fogom használni a javítás során, ezért rögzítem a szélvédő belsejéhez, hogy segítsen látni a különböző szögekből hátulról és az elülső oldalról. Szóval ez most csatolva van. Az én pecsétem is csatolt. Most fel fogom szerelni a b250-es hídszerelvényemet a vakum csészével a törés fölé vagy oldalára. Miért fontos ez? Arra az esetre, ha a gyantánk szivárog vagy valami hasonló. Mi pedig nem szeretnénk, ha gyanta kerülne a csészére. Ezt fel szeretnénk szerelni és elég közel csavarni az üveghez anélkül, hogy megérintsem. majd csak szorosan húzom meg, húzd meg az anyát és zárd le a zárókart. Ezen a ponton a híd az üveghez kapcsolódik. A következő létfontosságú lépések és ezek megtétele mind a felszereléssel kapcsolatban, ha ezt felállítod a berendezés szinte automatikusan elvégzi a javítást helyetted. Szóval most ezt egy kicsit közelebb csavarom az üveghez anélkül, hogy megérinteném, hogy megtaláljam az ütközési pontot vagy gödörnek is nevezzük. Erre van néhány különböző módszer, amellyel vizuálisan belenézhetsz az injektorba és megnézheted az üveg fénytörési visszaverődését a tükörben, hogy a tömítőlyuk az ütközési pont fölé kerüljön, vagy használhatja a központosító eszközt. Ezért behelyezem a központosító szerszámot az injektorba a hüvelykujjammal, mint egy fecskendőt az injektorba, hengerbe helyezem.

Majd beállítom a hidamat, és talán hallod is vagy közvetlenül a törésbe ugrik miközben nyomást gyakorlok a központosító szerszám tetejére az injektoron keresztül és ez megkeresi a gödröt neked. Pl.: Ha egy nagyobb járművön dolgozol, ahol nem tudsz felállni és ez a szélvédő közepén van, nagyon nehéz belenézni a hengeren, hogy egy vonalba kerüljön, így a központosító eszköz a kulcs, ami könnyebbé teszi az életed. Így most már tudom, hogy túl vagyok az ütközési ponton és eltávolítom a központosító szerszámot. Tehát, a beállítás a minden! Kezemmel rögzítem a hidat, addig csavarom le, amíg csak hozzá nem ér az üveghez és megnövelem egy fél fordulattal. Tehát érintsd meg az üveget és adj hozzá fél fordulatot, amely megfelelő mértékű nyomást gyakorol az üvegre. Le fogom csavarni, hogy érintkezzenek és ha egyszer összeértek, akkor 4 fél fordulattal megnövelem 1, 2, 3, 4. Amit most csinálni fogok, csak röviden ellenőrzöm, hogy milyen szinten van a híd a szélvédőhöz. Tehát egy vonalzó segítségével megmérheted ezeket a különböző éleket, és ellenőrizheted, hogy szinten vagyunk-e? És szinten vagyunk, így ebben az esetben érdemes tovább lépnünk az injektor másik részével. Ez a rugós terhelésű rozsdamentes acél befecskendezőnk, ahogy láthatod, ahogyan visszahúzom a dugattyú ki-be mozog, ezért ezt vissza fogom húzni és mindig jobbra fordítom az óramutató járásával megegyező irányban. Amikor valamelyik ezen injektort használja, mindig fordítsa jobbra. Tehát, ez most a vákuum ciklusban van, és a nyomás ciklusban lenne a dugattyú megnövelt nyomású. A dugattyú visszahúzott vákuum. Tehát ez vákuum ciklusban van. Most veszem az injekciós gyantámat. Elég sokféle módja van annak, hogy hogyan használd a gyantát a gyanta adagolására. Használhatsz csepegtetőt, használhatsz fecskendőt, használhatsz a gyantapalackokra csavarható zárókupakot, amibe bele van építve egy hegy és fecskendőhegy. Most ezek a tűk tompák, nem élesek. Szintén elérhető ez a példány, ezekben előre feltöltött injekciós gyanta van, amely már meg van jelölve a számodra. Fontos dolog ezeknek a termékeknek a használatával vagy az adagolás módjával kapcsolatban, hogy a gyanta a lehető legmélyebben kerüljön a hengerbe. Tehát a bemutató első céljára az egylövésű injekciós gyantát fogom használni és észre vetetni, hogy milyen mélyre viszem azt. Olyan mélyre amilyen mélyen belemegy az injektor testébe, és a lehető legmélyebre fogom adagolni a gyantát. Most az injektorommal a vákuum ciklusban be fogom csavarni az injektor testébe vagy hengerébe, amíg meg nem áll és meg fog állni. A következő lépés pedig az lesz, hogy megfogom a testet a szabad kezemmel és felemelem az óramutató járásával megegyező irányba fordítva.

 Emlékezz mindig jobbra majd helyezze be a nyomásciklusba. Most kezdjük befecskendezni a gyantát, enyhén növelheti a nyomást egy kis hüvelykujjnyomással és csak 5 percig kell maradnia a nyomási ciklusban.

 Most, hogy már 5 perce van az első nyomási ciklusnak látom, hogy a gyanta türelmesen kitöltötte a törést, így megyünk az első kezdeti vákuum ciklusunkba, amelyet ismét megfokok tartani kézi emeléssel és az óramutató járásával megegyező irányba fordítom és ez létrehozza a vákumot. Most hagyjuk, hogy ez az első vákuum ciklusban 30 másodpercig üljön, miközben ezt csinálja, nézheted a tükörben, néha valóban láthatod a levegőt a fekete területet, amely egy légzseb tényleges mozgását jelzi a befecskendező szelep közepébe a tömítőlyukban vissza ki az injektoron keresztül, hogy kikerüljön. Tehát az első vákuum ciklusban vagyunk és ez a ciklus 30 másodperc. Ok, rendben. Most az első vákuum ciklusunk véget ért és elkezdem a második nyomási ciklusunkat. Így ismét megtartva a hordóemelőt és visszakapcsolva a nyomásciklusba, majd egy kis hüvelykujj nyomást adok nézve a tükörbe, hogy ismét befecskendezzem a gyantát a törésbe és hagyom, hogy 2 percig álljon. Most emlékezz a türelemre, türelemmel kell lenned a szélvédőjavítás során, és minden egyes lépésnél látnod kell, hogy néhány eredmény megváltozik a tükörben, valami általában történik. Nem mindig, de sok esetben látni fogod, hogy a gyantába áramló levegő eltávolodik, így tovább és így tovább. Ezért ügyelj arra, hogy jó dolog megszokni, hogy vizuálisan látod a levegő szétszóródását vagy eltávolítását, és ha bármilyen kérdésed van, csak írj a kis chat dobozunkba és jelentkezz be hozzánk. Visszaküldjük a válaszokat a lehető leghamarabb. Tehát jelenleg a második nyomási ciklusban vagyunk 2 percig. Csak hogy tudd, az első nitro kesztyűm volt, amit használtam, de elszakítottam ezért veszek fel egy pár új kesztyűt és ennek ez az oka. Szintén van Dermashield védőkrémem a kesztyű felhelyezése előtt, hogy megvédje a bőrömet az akrilsavtól, amely megtalálható az injekciós gyantákban és a gödörgyantában is. Egy teszt kérdés: Miért rezonál az akrilsav a szélvédő javításban? A válasz: Hogy növelje a tapadását vagy a kötési szilárdságot az üveghez, ez az oka annak, hogy sav vagy akrilsav van a gyantában. Szóval szükséged van arra, hogy védd a bőrödet az akrilsav ellen. Most menjünk a második vákuum ciklusba, ami szintén 30 másodperc, szóval húzd fel és fordítsd jobbra, és állítsuk be. Amíg ez a vákuum a nyomás ciklusát végzi, addig csinálhatsz mást is. Végezhetsz papírmunkát, promózhatod az ügyfelek autóját, sok különböző dolgot tudsz csinálni, így nem kell itt ülnöd és végig nézned. (automatikusan elvégzi helyetted) Erről a rugós automata befecskendezőről kicsit többet beszélve b250 híd. Ez a híd garantált, korlátlan élettartamú garancia ez alap és egész életre garantált. Az egyetlen dolog, ami nem garantált egész életre az maga a gumisapka. Mert ha gyanta kerül rá ez idővel megeszi a hátsó beállító lábak gumihegyeit és persze az egyetlen tömítést is, ami az injektorban van, az a fehér tömítés a legvégén nincs benne o-gyűrű vagy ilyesmi. A dugattyú felszerelésünk egy része és ha szükséged lenne rá, hogy lásd, ezt a javítást, tudd, hogy jelenleg nem látsz benne levegőt. Tegyük fel, hogy volt valami makacs levegője, ami nem mozdult ebben az időpontban a nyomás- vagy vákuum ciklusban, de ez nem igazán számít. Szondázhatsz a törés körül, mert ez az üveg valóban meghajlik és mozgathatod az esetlegesen makacs levegőt, amely nem mozdul ki és nem távolodik el a vákuum ciklusban. Szóval ilyenkor belülről és kívülről is szondázhatsz, jobb, ha belülről eltávolítod a tükröt, de most már lehet szondázni. Így ez egy másik technika, amikor a gyanta egyszerűen, nem folyik könnyen csak szondázással és az üveg hajlításával. Most rá fogok jönni, hogy nem látom, pedig nézem. De! Emlékezz, hogy mindenféle szögből megnézzük, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem látunk valamilyen fekete zöldet vagy fényes foltot abban a törésben és ebben pont nem látok levegőmaradékot a törésben. Szóval visszatérek a 3. nyomási ciklusomhoz a hüvelykujj egy pici nyomásával és hagyom állni 2 percig. Most újból megemlítem, ha van valamilyen kérdésed csak írd meg az ügyfélszolgálatunkra a chat dobozba. A tömítéscserénél azt javasoljuk, hogy 10 javításonként cseréld le. Idővel a nyomás és a vákuum csökkenni kezd, ha nem cseréli rendszeresen a tömítést. Körülbelül 10 javítást és tömítést cseréjét javasoljuk. A költséged, vagy a javításod egy dollár alatt lesz, ami magában foglalja a tömítés költségét is és az injektáló gyantát a gödörgyantát a kikeményítő füleket a borotvapengéket és mindent, ami a javításhoz szükséges. A költséged egy dollár alatt van. Most eltávolítom, leveszem a tükröt és használni fogom, hogy különböző szögekből ellenőrizzem, mert ez egy darab bemutatóüveg. Így az ügyfél járművében ülnék belülről nézve, de ebben az esetben csak a tükröt fogom használni az ellenőrzéshez. Mindenféle szögből megnézem, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem marad levegő a törésben, ha volt, akkor folytathatod nagyobb nyomással és szükség szerint több vákuum ciklussal, amíg a levegőt el nem távolítod. Jól néz ki, nem látok semmit. Szóval most eltávolítom a tükröm, letakarítom és elteszem a készlet dobozába, majd felveszem a gödörgyantát, ami ebben a kék kupakban van, és ebből csak egy cseppet fogunk használni, észre fogod venni, hogy már van egy vezérlőhegy ebben a palackban, amely kivehető, de ebből csak egy cseppet fogunk használni és ez a gyanta nagyon-nagyon vastag, hogy hidat vagy kupolát hozzunk létre ezen a gödrön. Mert amikor a kő vagy a szikla, vagy bármi más becsapódás érte, kiütött egy darabot, így azt a darabot vissza kell töltenünk az üveg felületénél magasabbra, és meg kell keményíteni, majd egy szintre kaparni, hogy ne zavarja az ablaktörlőt és ki fogjuk polírozni. Tehát ez a nagyon vastag gödör gyanta és amint eltávolítom ezt a hidat, adok hozzá egy cseppet, majd egy keményítőfül segítségével rögzítem a helyére. Felemelem a kart, megcsípem a csészét és a híd azonnal lejön, észre fogod venni, hogy a gyanta egy része lefolyik, ami nem probléma. Fogok egy keményítő fület és miközben megragadom ezt a keményítő fület, mutatok néhány típusú terméket is, amelyek gyakorlatilag ugyanezt teszik. Személyesen jobban szeretem a kikeményítő füleket, sokkal könnyeben használhatóak, újra felhasználhatóak, letisztíthatod a két oldalát és használhatod. Én általában csak kidobom őket, mert nem akarok gyantát a dobozomba vagy zsebembe, ami tönkreteszi a telefont. Tehát egy csepp az ütközési pont ott található és egy csepp gyantával enyhén alá megyek. Most vedd észre, hogy ez nagyon kritikus. Most figyeld meg, ez nagyon fontos, hajlítsd vissza a fület, ragadd meg a gödör gyantát és lassan húzd át az ütközési ponton és hagyd, hogy leessen, ne érintse meg a fület, amely kimosódhat. A gyanta, amellyel azt a hidat próbálod építeni a csomagon, amikor lekaparjuk teljesen vízbe fog kerülni. Tehát ne érintsd a lapot a gyanta a helyén tartja a hordozó fület. Ahogyan mondtam, van néhány más típusú keményítő termék is. Ez egy keményítőszalag, ha nagyobb sérülést javítanál letekerheted nagy repedés javítás céljából. Ez egy vékony szalag, nagyon könnyen eltéphető. Ezek, egy kicsit keményebbek. Ez a legvastagabb anyag, amelyet a szalag követ, majd a film. Szóval most, amíg a fül a helyén van, megyek és előveszem a kikeményítő lámpámat, ez a speciális lámpa, amit használni fogok az Elite Plus sorozatunk lesz, amely kábelről táplálható és 12 volt-120 voltos is lehet egészen 240 voltig. Adapterrel beépített lítium-ion akkumulátorral is rendelkezik. Így nem kell semmibe bedugni, szóval ezt rögzítem a sérülésen, megfordítom a kapcsolót és megkeményítem, ez valójában kb.: 30 másodperc alatt megköti a gödörgyantát, amit szeretnénk, ha több ideig kötne, mert valójában a szélvédőüvegbe UV-blokkoló van beépítve. Ezért szeretnénk hosszabb ideig kikeményíteni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rezonancia, amely elsősorban az UV-sugár befecskendező gyantája behatol az üvegen keresztüli törési területbe, hogy szilárd legyen így szerkezeti integritása visszakerül a szélvédőbe.

 A híd eltávolításakor lefolyó maradványokat ebben az időben biztosan letörölheti, ha megakar bizonyosodni arról, hogy megóvja ügyfelei ablaktörlő lapátjait.

 A rajtuk lévő gumit takarja le papírtörlővel vagy emelje fel az útból, amíg javítást végez. Lehetséges, hogy a gyanta egy része kiszivárog az ablaktörlő lapátokra. Ez az eszköz egy nejlon bot. Ezek a szilikon tapadókorongok és nagyon jól működnek, de puhák, szóval amit tenni akarunk, ha a keményítési folyamat végetért, lekapcsolom a lámpát, és elkezdem használni a nejlon botot, hogy levegyem ezeket anélkül, hogy lerántanám a fényt az üvegről. De mi nem szeretnénk ezt, így használjuk a nejlon rudat vagy a tapadókorongon lévő fülekkel távolítsd el őket. Tehát ezen a ponton a gyanták kikeményedtek, a törések kikeményedtek. Most előveszem a vadonatúj Single-Age borotvapengét. Használj minden egyes javításhoz új borotvapengét. Eltávolítom a karton védőburkolatot és eltávolítom a kikeményítő fülemet és ezen a ponton lekaparom 90°-os szögben az üveghez képest, amíg a kikeményedett gyanta egy szintbe nem kerül az üveggel. Szóval tessék, most karcoljuk a táblát hosszú egyenletes ütések, mindenki szereti a hosszú egyenletes ütéseket, most már készen vagyok ezzel. Ezután tedd bele a borotvapengét egy éles tárgyakat tartalmazó tartályba vagy valami hasonlóba ahelyett, hogy bedobnád a készlet dobozba és később megvágnád vele magad. A következő dolog, amit tenni fogok, ahogyan látod itt egy kis piszok. Itt maradt a becsapódási pontról, mindig látni fogod ezt a karcot. Emlékezz, hogy a karc soha nem múlik el, és most ezt egy kicsit jobb megjelenésűvé fogom tenni azzal, hogy csak 1 csepp polír pasztát használok, ebben az esetben pedig parafát fogok használni vagy te használhatsz papírtörlőt vagy bármit, amit szeretnél, néhányan a borotva penge kartonját használják, van mindenféle ilyen dolog. Én jobban szeretem használni a parafát. Most lassan elkezdem körkörösen mozgatni körülötte és kifényesítem a gödör területét különböző irányokban, hogy optimális fényezés adjon a gödörgyantának. Valójában nem polírozom az üveget. Ott polírozom, ahol a gyantát kaparjuk. Most előveszek néhány üvegtisztítót a papírtörlőmre spriccelem és elfogom távolítani az összes szennyeződést, ami ott van, és most megtudom mutatni a tényleges becsapódási pontot ott a szélén. Nem tudom, hogy te látod-e vagy sem, de ez az elkészült javítás. Tehát ez egy kagylós javítás volt, amelyet egy b250 rozsdamentes acél rugós befecskendezővel végeztünk a Delta Kits gyantával.

B150-es híd használata

Most bemutatunk egy másik javítást a b150-es híd használatával csavaros alumínium befecskendezővel. A b150 csavaros alumínium befecskendezőben található tömítés megegyezik a korábban a b250-ben használt tömítéssel.

 Az injektoraink tömítései illeszkednek az összes befecskendező csomagunkhoz. Az összes befecskendező szelep mindegyike cserélhető a teljes hídvonalon keresztül. Rugós, rozsdamentes acél befecskendezőt helyezhetsz a b-150 es platformba. Behelyezhetsz egy rozsdamentes acélt a csavaros típusú befecskendezőbe a b150 es platformba. A szabványos b150-hez pedig egy alumínium csavaros típusú injektor tartozik és ehhez a bemutató alkalmával bemutatjuk a b150-es alumínium csavaros befecskendezőt és annak beállítását. A b150 egy kicsit más beállítás, mint a b250. Jusson eszedbe, hogy a b250 a három érintkezési ponttal fél fordulat volt az injektoron és 4 fél fordulat a hátoldalon a b150-en egy kicsit más. Ne feledd, hogy a beállítás a minden! A helyes beállításhoz igazodjon, hogy a gyanta mélyre bekerüljön az injektor testébe és akkor elkezdheted a javítást. Szóval most, amit tenni fogok, ellenőrizni fogom a nedvességkárosodást ugyanúgy, mint minden szünetnél, amikor kezdjük, ellenőrizzük a nedvességet, tudom, hogy nincs nedvesség, de megszoktam, hogy minden alkalommal ellenőrizzem, mert soha nem tudhatod, hogy van- e injektor. A dupla véső eszközünket használom erre a bizonyos javításra és szondázásra a nedvesség ellenőrzésére, nem látok nedvességet. A következő dolog, amit tenni fogok kifogom tisztítani az ütközési pontot a dupla vésőmmel. Ebben az esetben a rugós kalapács helyett az arany karcolótű a keményfém karcolótű és így tovább. Minden laza akadályt elfogok távolítani a vésőmmel vagy szondának is hívják. Most fogom a zömök, forró acélgyapotot és eltávolítom az üvegen esetlegesen előforduló hidrofób bevonatokat, mert mi nem tudhatjuk, ha az ügyfél rainx aquapel vagy bármilyen más típusú hidrofób bevonatot tett rá. Ismételten, ha hidrofób bevonat van rajta, a gödörgyanta nem tapad oda, ahol ragasztani kell, így hátha megszokjuk, hogy a kifogott acélgyapotot használjuk minden alkalommal, amikor a javítást végezzük. Ezúttal a kefét használjuk, hogy eltávolítsunk minden mást, ami a törésben maradt port, apró üvegrészecskéket vagy ha van kék izzós porfúvója, akkor azt is használhatja. A mi b150-es hidunk kétpontos kialakítású az injektor szerelvénye és a beállító láb, ahogy korábban említettem, ennek a beállítása kissé eltér a b250-től szóval most azt fogom tenni, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a tömítésem helytelen, és a kis lyuk felé van. Ki van tolva a nagy lyuk az injektor testébe és megfogom találni ezt a lehető legközelebb a lyukhoz és lefogom zárni a kart. Akiknek nincs központosító szerszámuk, azok megvásárolhatják kiegészítőként, és ha nincs ilyened akkor lazítsd meg ezt a központi anyát és nézz le az injektor testére, hogy megtaláld az ütközési pontot és rögzítsd, így lenéztem a testre, közvetlenül az ütközési pont felett vagyok, és látom a sérült területet, amit kifogok tölteni. A következő dolog, amit használni fogok az akril tükröm, az egyetlen különbség az új és a 2. tükör között, hogy az egyik a műanyag akril, a másik az üveg, hármas erősségű, nagyítású. Ez nem nagyít. Tehát, állítsd be a b150-et addig csavarozd le a hengert, amíg hozzá nem ér az üveghez, ezt egy negyed fordulattal növeld ismét. Negyed fordulattal csavard le a hátsó beállító lábat, amíg meg nem érinti, majd növeld ezt egy negyed fordulattal, most vízszintes a hidunk. Most újból ellenőrizheted ezt egy vonalzóval vagy a szemeddel, nem kell, hogy tökéletes legyen, de közel kell lennie a tökéleteshez és mi közel vagyunk hozzá. Ebben a javításban használni fogom a töltőgyantánkat cseppentő segítségével. Szóval ez az üveg cseppentő olyan, mint egy szemcseppentő, így amit tenned kell, hogy behelyezed a palackba, és összenyomod a tetejét, és az magába a szemcseppentőbe szívja be a benne lévő gyantát, és ott láthatod a mennyiséget, valamivel több, mint félig tele van, és ez elég nagyjából az összes javítás elvégzéséhez. Csillagtörés, bikaszem nem számít a kombinációs törés, amíg elég gyanta van a javításhoz. Most ezt még egyszer belehelyezem a lehető legmélyebben az injektortestbe és szétszórom, nyomd, nyomd. Hagyd ezt a szorítást, amíg eltávolítod a cseppentőt, ha nem teszed ezt visszaszívod a gyantát a csepegtetőbe és megbuktad a célodat. Félreteszem a töltőgyantát és most becsavarom a kézi b150-es injektoromat, most észre fogod venni, hogy ebben nincs csavar vagy rugós stílus ebben a kézi injektorban. Csavard le, hogy ellenállást érezz. Mi ez az ellenállás, ami valójában a tömítés tetejét ütő dugattyú, most már tudjuk, hogy tömítésben van a gyanta és a dugattyú éppen érintkezett a tömítés tetejével és ha egyszer elkezdem becsavarni, nyomást fog létrehozni, hogy a gyantát a törésbe kényszerítse. Ez az, amit most én tenni fogok. Éreztem a nyomást és lassan összecsavarom ezt a tükrömet nézve minden feketét, amit látok. Nézem az órát, és remélhetőleg látom, ahogy ez a gyanta befolyik a törésbe, amit meg is teszek, lassan megfordítom, amíg nem látom a gyanta folyását – és látom. Most hagyom, hogy ez beálljon, és hagyni fogom, hogy ez a nyomásciklusban maradjon. Lecsavartam, néztem a gyanta folyását, most hagyom, hogy ugyanabba a pozícióba kerüljön anélkül, hogy 5percig zavarnám. Szóval az 5 perces első nyomási ciklusom most lejárt, így most belemegyek és újra elindítom az első 30 másodperces vákuum ciklusomat. Ez egy kézi csavaros alumínium injektor, ezért fogom a recézett gombot a testen és lassan, miközben nézem a tükrömet lassan kicsavarom a dugattyús mechanizmust, amíg nem érzem, hogy a dugattyú kijön a tömítésből, amely lehetővé teszi, hogy a levegő, amelyet kiszívunk, kiszabaduljon az injektoron keresztül. Hagyjuk állni 30 másodpercig. Tehát ennél a pontnál, ha látsz levegőt, ami nem mozog vagy nem evakuált, megvizsgálhatod belülről vagy kívülről a törés körül. Akkor is megvizsgálhatod, amikor a nyomásciklusban van, ha szeretnéd, mert az üveg meghajlik a szondázással. Kinyitni és becsukni különösen, amikor a csillagtörésbe kerülnek és ilyen dolgokba, akkor talán egy kicsit jobban látod, mint ezeken a bikaszemeken. Most elindítom a 2. nyomási ciklust. Tehát lecsavarom addig, amíg ellenállást érzek, nézem a tükröm és a felső dugattyút a hengerbe fordítom. Mindig ilyen lassan. Most, ha azt tapasztalod, hogy egy kis szivárgás jön ki alulról, ez nem nagy dolog, de ne akard túlnyomni a féket, mert ez az első jele annak, hogy túlnyomod a féket. Most hagyom, állni 2 percig. Oké letelt a 2 perc. Most megyek a 2. vákuum ciklusomba. Megfogom a befecskendező egység hengerét vagy testét és lassan kicsavarom a dugattyúrészt vagy a dugattyút, ami vákumot hoz létre, hogy eltávolítsam vagy lehetővé tegyem a levegő kijutását a törésből a kilökőbe és a belsején keresztül az injektor egy részébe. Ezen a ponton láthatja, hogy ezt valóban kitudja húzni. És ez a 2. nyomási ciklus a vakum ciklusnak is 30 másodperces. Most megyek a harmadik nyomási ciklusomba úgy, hogy tartom a hengert és lassan lecsavarom a dugattyút, amíg ellenállást nem érzek, majd lassan növelem a tükrömet figyelve, hogy megbizonyosodjak arról, hogy az összes levegő eloszlik és hagyom, hogy 2 percig álljon. Nos, ez a harmadik nyomási ciklusban van 2 percig. Most elfogom készíteni a kikeményítő lapot és a gödörgyantát, amit a következő lépésben fogok végrehajtani. Most a harmadik nyomási ciklusom letelt és nem látom. Minden különböző szögből ellenőrzöm, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem látok fekete zöldet vagy fényeset, ami azt jelenti, hogy ebben a törésben maradt levegő, de nem látom. Így most eltávolítom a hidat, leteszem egy papírtörlőkendőre. Felkenem a kikeményítő fülemet a gödörgyantával és óvatosan engedem, hogy ráessen egy kicsit, amelyet soha nem akarsz lenyomva tartani a hüvelykujjaddal. Újra megemlítem, ez nagyon fontos most, felemelem a kart megfogom a korongokat, ami a b150-es hídba megy. Most újra ugyanaz a technika 1 csepp gyanta közvetlenül a törés alatt. Hajlítsa meg a fülét, és húzza fel és óvatosan fektesse le a keményítő fület. Ebben a bemutatásban különböző típusú keményítő fényt fogunk használni. Ez a mi Ignite Led Lítium-ion újratölthető akkumulátorunk, ultraibolya fénnyel, egy kicsit különbözik attól az egytől, amit használtunk. Korábban az Elite Plus sorozatunkban számos különböző típusú lámpánk volt, amelyek lítium-ion akkumulátorral vagy vezetékkel működtek, ez történetesen újratölthető lítium-ion akkumlátor volt. Van egy tartónk is, amely a helyén tartja ezt a gyújtót, ezért fel fogom rögzíteni ide a szélvédőre valahol. Lefogom zárni a kart és leteszem a karom ez így rugalmas. Most megfogom a korongokat, behelyezem a lámpámat közvetlenül arra a helyre, amelyet megakarok keményíteni, felkapcsolom a lámpát, és ez kb.: ugyanannyi idő alatt megkeményedik, mint az Elit sorozatunknál. Ezen a ponton megyek. Néhány rezidens, amit elvesztettünk, amikor eltávolítottuk a hidat. Egyelőre csak letörlöm. Szóval kifogjuk keményíteni ezt néhány percre újra, mert a szélvédő üveg valójában blokkolja az ultraibolya sugárzást, ezért jobb a megfelelő ultraibolya lámpát használni a napfény helyett, mivel a napfény nem olyan erős, mint ezek az ultraibolya térhálósító fények, így a követési idő gyorsabb, ha megfelelő fényt használsz. Amíg ez keményít, addig kiveszem az injektor szerelvényt a b150-ből és denaturált alkoholban fogom megtisztítani vagy ha nincs denaturált alkohol, akkor izopropilt, mint helyettesítőt tudsz használni. Ezt most szétszedem, beledobom egy kis tárolóba, edénybe. A testtel és a tömítéssel együtt észreveheted, hogy a helyén maradt. Csavard rá a fedelet, rázd meg egy kicsit, és ez eltávolítja a javítási folyamatból visszamaradt gyantát, majd letörlöm az adagot. Használj konzerv levegőt, ha sűrített levegőt szeretnél, bármit, amit megtisztíthatsz, véglegesítheti a tisztítást és eltávolíthatja az összes maradékot, ekkor tedd vissza testét az injektor hengerről a hídszerelvénybe, majd tárold a dugattyút. Ajánlott, hogy ne tárold a dugattyút és a testet együtt, hanem külön tárold őket. Ha már tiszták, győződj meg róla, hogy külön tárolod őket. Ezzel nincs rugós aktív rész a befecskendező dugattyúhoz, így nem kell megtisztítani a belsejét, mert ez egy egész darab tömör alumínium.

 Most a javításunk 3-4 percet tölt a keményítéssel, lekapcsolom az UV lámpát, megfordítom a kart és használni fogom a nejlon botomat. Ha nincs nejlon botod, ezt a kis húzófelületet használd itt, hogy eltávolítsa anélkül, hogy lerántanád az üvegről. Húzd ki a fület. Most eltávolítom a tükröm, csak lefogom húzni. Használhatod a nejlonrudat is az eltávolításhoz. Előveszel egy vadonatúj borotvapengét, eltávolítod a kikeményítő fület, és most az üveghez képest 90 fokos szögben fogom kaparni. Ne kapard 45 fokban, mert ha ezt teszed kiásod a gödröt és nem lesz vízszintes. Mindig 90 fok és amikor kaparunk, teljesen menj keresztül és ne állj meg a közepén. Mehetsz különböző irányokba, nem nagy probléma, majd dobd ki a borotvapengét egy éles tárgyakat tartalmazó tartályba. Azoknak, akik nem tudják, hogy milyen az éles tárgyak tartálya, ezeket átveheti a Walgreens bármely típusú orvosi ellátási házban. Nagyon praktikusan behelyezheti és tárolhatja a borotvapengéket és így nem lesznek szétszórva a dobozban. Ez egy jó ötlet. Van néhány borotvapengénk benne. Következő a gödörfényezés. 1 csepp, amit használni fogunk ez alkalommal kifényezzük ezt, egy szabályos papírtörlőt használva a parafa helyett. Hogy megmutassam neked nem túl nagy a különbség köztük. Ez csak egy személyes tapasztalat és ha szereted a bordugót, ez egy ürügy arra, hogy elmenj inni egy kis bort, tudod. Tehát, most használni fogok egy kis üvegtisztítót, hogy eltávolítsam a maradékot a keményítő folyamatból és a kaparásból ez az eredmény használva a b150-es csavaros típusú injektort.

Vélemény, hozzászólás?