You are currently viewing Szélvédő javítás részletesen – 5. rész (Drilling – Fúrás)

Szélvédő javítás részletesen – 5. rész (Drilling – Fúrás)

Szélvédő javítás részletesen - Drilling - Fúrás

Most a fúrással folytatjuk. Háromszor javasoljuk a fúrást. Fúrjon egyet a repedés megszüntetése érdekében, hogy megakadályozza a szélvédőn való tovább haladást, amikor a gyanta nem folyik vagy lezárja a gödröt.

Most befogjuk mutatni, hogy hogyan kell lyukat fúrni az üvegbe. Csak a külső fényen áthaladó út körülbelül kétharmadáig, ne pedig a laminátumba. Soha ne akarj a laminátumba fúrni és ez némi gyakorlatot igényel. Tehát, amit tenni fogunk most, hogy a gyakorló üvegen fúrunk néhány lyukat ezután használni fogjuk a különböző rendelkezésre álló eszközeinket, hogy sok bikaszemet kiszúrjunk. Ezt akkor tesszük, ha egy hosszú repedést befejezünk, vagy ha a gyanta nem folyik, akkor ebben a funkcióban is használhatjuk.

Szóval most ezt fogom csinálni, ez a lítium-ion akkumulátoros fúrógépünk. Három sebessége van. Itt szabályozható. Az egyes fordulatszám 500 fordulat/ perc a kettes fordulatszám 1000 fordulat/perc a hármas sebesség 15000 fordulat/perc. Én jobban szeretek a kettes fokozaton fúrni, így ez lenne a második jelző, és láthatod a jelzőlámpákat a fúrón. Tehát ez egy lítium-ion újratölthető fúró. Most előveszem a kúpos fejű fúrófejemet és belehelyezem a fúróba, majd fúrok néhány gyakorlólyukat, hogy megfelelő legyen a mélységem és felpattintok néhány mini bikaszemet neked. Így a fúrószár fúróba való berendezésének megfelelő módja, hogy nyomd meg itt ezt a krómozott gombot és csavard le a fekete anyát. Ne csavard le egészen. Majd csúsztasd be a fúrómat a befogóba körülbelül odáig, majd a gombot továbbra is lenyomva tartva húzd meg.

Hallottad, ahogy kattan és reteszelődik, így a fúrószárunk a helyén van. Legyél nagyon óvatos, amikor fúrást végzel, mert a keményfém szerszámok megkarcolják az üveget. Bemutatom ezt neked. Tehát ha nem irányítod a fúrót, ilyen dolgok fordulhatnak elő, mint ez. Ez nem egy jó dolog, hogy megkarcolod az ügyfél szélvédőjét. A fúrás gyakorlása nagyon fontos. Tehát most úgy fogok tenni, mintha repedésem lenne és megfogom szüntetni. Így bekapcsolom a fúrót a kettes fokozatra, biztosítom, megnézem mind a két szememmel. 45 fokos szögben jövök be az üveghez, majd felgördülök a középéig és kis köröket fogok tenni, amíg azt nem érzem, hogy az üvegen áthaladó út kétharmadán vagyok.

Megvan a módja, hogy hogyan ellenőrizzem. Ez azt jelenti, hogy a rugós kalapácsunkban egy mélységi szerszám van beépítve közvetlenül a hegyébe. Amely minimum fúrási mélység, amelyre szüksége van, ami 42 000. Így ezt tulajdonképpen egy fúróba helyezed és ha az üveghez simul, akkor tudja, hogy legalább 42, de én egy kicsit mélyebbre akarok menni, mint 42 000. Én az út kétharmadán, háromnegyedén akarok keresztül menni a külső fényen, de sosem a laminátumba. Próbáljuk meg.

Most a rugós kalapácsomat használom ezen a bemutatón. Biztonságosan bedugom a hegyet a lyukba. Visszafogom húzni a felhúzó mechanizmust, és észreveheted a két kis golyót, mindkét oldalon. Most ezt fogjuk elérni és remélhetőleg létrehozunk egy mini bikaszemet és sikerült is. Most már van egy mini bikaszemünk. Remélhetően látod azt. Most fúrok egy másik lyukat alatta és ugyanazt az elvet, ugyanazt a technikát használom, de a következőnél egy enyhe kalapácsot fogok használni a második fokozaton fúrok 45 fokos szögben a közepén. Most a csúszó kalapácsot fogom használni, hogy megpróbáljam ugyanazt az eredményt elérni, mint a rugós kalapáccsal. Ez a csúszó kalapács egy kicsit különbözik a rugós kalapácstól, mert ez egy manuális, kézi. Ezt vissza kell húzni és valójában ezzel a rugós acélheggyel az üveghez kell érinteni és kidobja a fúrt lyukat, amit készítettél. Ez az, amit tenni akarok.

Oda teszem ezt megtartom biztonságosan az üveghez és meg is van. Van egy mini becsapódási pontunk.

Fúrj néhány lyukat a gyakorló üvegedbe próbáld kiszúrni a bikaszemet és ekkor belekerülsz a való életbe, amikor szeretnél megszüntetni egy repedést. Megmutatjuk, hogyan fog a repedésláb beleugrani a mini bikaszemekbe vagy sok bikaszembe, amit létrehoztál, és megadni azt a biztos alapot, hogy a repedés nem terjed tovább. Ok.

Mi van itt nekünk, mi csillagtörést hoztunk létre és az egyik lábat kihúztam körülbelül 3 hüvelyknyire és ismét visszatértem a fúráshoz, hogy véget vessek a repedésnek. Most fúrni fogok ez a repedés előtt körülbelül 130 másodperctől 116 másodpercig a várható út előtt, amelyre szerintem a repedés eljut, másszóval ez a repedés, amit láthatsz, ebbe az irányba fut, szóval ott fogok fúrni, és létrehozni egy mini bikaszemet és akkor remélhetőleg ez a repedésvonal vagy ez a repedés az üvegben beleugrik a bikaszembe és véget ér. Azt szintén észrevehetted, hogy az üveg hajszárításával láthatod azt, hogy ez a fekete mozog. Jó. Tehát, mit kell tenned, hogy megbizonyosodj arról, hogy hol van a repedés vége, mielőtt fúrnád a lyukat? Bizonyosodj meg róla, hogy pont ott van a repedés tényleges vége. Nem itt vagy nem itt.

Nézd meg, hogy valóban ez a vége. Amit most szondázással megtudok mondani, hogy ez a vége a repedésnek. Tehát most fúrni fogok 30 másodpercig 16 hüvelyknyit közvetlenül a tényleges várt út előtt, amelyről úgy gondolom, hogy ez a repedés befutna, ha elterjedne. Tehát a második sebességen haladunk a kúpos fúrófejemmel körülbelül 16-30 másodperccel a várt útvonal előtt. Tehát, soha ne akarj fúrni a laminátumhoz.

Csak a fél- kétharmadát szeretnéd átfúrni a külső fényen, mi már nagyon közel járunk. A mélységmérőmmel megmérem. Laposan fekszik, így tudom, hogy legalább 42.000-nél járok, ami kb.: egyharmada a külső üvegen áthaladó útnak, és remélhetőleg egy kicsit ez alatt vagyok, de a laminátumhoz nem. Amit most tenni fogok, most veszem a rugós kalapácsom helyzetbe teszem a fúró lyukba helyezem, majd megnyomom a két aktiváló gombot, hogy létrehozzák a mini bikaszemet. Amint látod, a repedés beleugrott a mini bikaszembe, így fejezhetsz be egy repedést. Bármilyen hosszúságú lehet 3 hüvelyktől akár 6-10 hüvelykig nem számít.

Vélemény, hozzászólás?