You are currently viewing Szélvédő javítás részletesen – 1. rész (Delta Kits)

Szélvédő javítás részletesen – 1. rész (Delta Kits)

Szélvédő javítás részletesen - Delta Kits

A Delta kitsnek sok elégedett ügyfele van világszerte és mi nagyra értékeljük a lehetőséget, hogy megmutassuk neked, miért felel meg bármilyen képzettségi szintnek a mi képzésünk és minősítő tanfolyamunk. Szóval, ha új vagy még, vagy tapasztalt veterán, segíteni fogunk neked. Légy önmagad és fejlődj menet közben. Most engedd meg, hogy elmeséljem röviden történetünket.

 A Delta kits 1984-ben alakult. Szóval láthatod, már régóta jelen vagyunk. A cél egy megfizethető professzionális szélvédőjavító rendszer kiépítése volt. Az elmúlt 30 évben iparágvezetővé váltunk a szélvédőjavítási üzletágban. Mi hittünk benne, hogy egyszerűen a legjobbak leszünk. Ez nem csak a mi mottónk, hanem ez az, amire törekszünk minden egyes nap. A mi küldetésünk, hogy megmutassuk, miért vagyunk egyszerűen a legjobbak, és ezt úgy fogalmaznánk meg, hogy ha te sikeres vagy, mi is sikeresek vagyunk. Mi itt vagyunk, hogy segítsünk neked az út minden egyes lépése során.

 Mostanra van egy kis előzetesed a Delta kitsről. Most beszéljünk a szélvédő javítás történetéről. 1971-ben kezdődött meg a szélvédő javítás az államokban. Kezdetben az autóüvegipar nem fogadta szívesen a javításokat. Sok autóüveg gyártó cég úgy érezte, hogy a javítás leállítaná a szélvédők cseréjét és csökkentené az eladott üvegek mennyiségét. De gyorsan előre nézve a mostani időkre a legtöbb autóüveg gyártó cég cserét végez és szélvédőjavítási lehetőséget is biztosítanak az ügyfeleknek. Az idő haladtával a technikusok az egész világon felismerték azt, hogy itt az ideje a javításnak és itt az ideje a cserének. Előrelépés történt, mert formálisan következetes meghatározás született a szélvédőjavításról. A szélvédőjavítás egy állandó folyamat, amely eltávolítja a levegőt a törésből és megtölti azt egy keményíthető optikailag illesztett gyantával. Egy dolog, amit észben kell tartanod, amikor az ügyfeleddel beszélsz, hogy 99.9 % szélvédőjavítás sikeres. Így, ha te rendszeresen elvégzed a szélvédő javítást nem szabad kipattannia és ezt a következő részben mondom el. Véleményem szerint ennek a képzésnek a legfontosabb része a szélvédőjavítás előnyei. A szélvédőjavítás helyreállítja az üvegszerkezeti integritását, megtartja az eredeti gyári tömítést, javítja az esztétikai megjelenést.

Költségek

 A javítás költséghatékony, mivel a biztosítótársaságok általában lemondanak az átfogó önrészről. Amennyiben a javítás gyorsnak nevezhető, akkor általában egy szélvédőt 15 vagy kevesebb perc alatt meglehet javítani, azonban a szélvédő cseréje több órát is igénybe vehet.    Végezetül a javítás környezetbarát. A javítás visszaállítja a szerkezeti integritást, ügyelve arra, hogy ne repedjen el, megtarthatja az eredeti gyári tömítést, amely javítja az esztétikai megjelenést. Így amikor befejezted a javítást, jobban fog kinézni, mint amikor elkezdted.

 A kulcsfontosságú szempont itt az, hogy a szélvédőjavítás költséghatékony.  Ami azt jelenti, hogy a szélvédőjavítás országos átlaga 65 dollár és jellemzően a biztosítási társaságok lemondanak az önrészről. Tehát, ha az ügyfélnek teljeskörű biztosítási fedezete van, akkor ez nem saját zsebből származó költség. Itt van egy példa: Ha az ügyfelek önrésze 500 dollár és a szélvédőcsere költsége 800 dollár, akkor az ügyfélnek be kell fizetnie az 500 dolláros önrészét és a biztosító fizeti a megmaradt 300 dollárt. Ez az, amiért a biztosító társaságok inkább a szélvédőjavítást részesítik előnyben, mert mindenki spórolni akar. Másik előnye, hogy a szélvédőjavítás gyors. Így a legtöbb esetben a szélvédőjavítás eltart 10-15 percig, míg a szélvédő csere több órát vesz igénybe.

 A használt uretánoktól függően a száradási idő egy órát vagy többet is igénybe vehet. A szélvédőjavítás környezetbarát, mert javításkor nem dobod el a szélvédőt. Egy kicsit menjünk bele mélyebben technikailag és elmagyarázom neked, hogy a szélvédő 3 rétegből készült, ez egy külső réteg, egy belső réteg és középen, amit úgy hívnak, hogy pvb polivinil-butirol. Az üveg újrahasznosítható, de neked el kell távolítanod a pvb-t róla. Ez a folyamat időigényes és nincs olyan sok leírás arról, hogy hogyan kell ezt megtenni, így a szélvédők általában csak a szeméttelepre kerülnek. Mivel az üvegrétegekről beszéltünk, térjünk rá az üveg típusára. Laminált üveged van, amiből az első szélvédők készültek. 3 rétegük van, egy külső egy belső és a pvb. Az összes 3 egymásban van szendvicsben. A pvb olyan, mint egy párna, így amikor a tárgy nekiütközik a szélvédőnek, az visszapattanva gyakran szélvédő sérülést hoz létre. A másik típusú üveg, amelyet az autókon találsz, a javíthatatlan edzett üveg. Biztos vagyok benne, hogy kerültél már baleset helyszínénére, vagy láttad már, ahogy egy autót ököllel feltörnek, úgy, hogy az ütés által darabokra tört az üveg. Ez, az üveg nem javítható. Egy dolgot hozzá kell tennem, hogy találsz néhány járművet, amelyekben laminált üveg van az ajtókban. Szóval lehet, hogy megkérdezed magadtól, hogy Honnan fogom tudni, mi a laminált és mi az edzett üveg? Nos, minden üvegdarabon van egy úgynevezett hiba címke. Ez a címke megmagyarázza, hogy milyen üveged van. Miután elolvastad megmondja neked, hogy ez laminált vagy edzett. Tehát ha edzett, akkor nem tudod javítani, mert ez azt jelenti apró darabokra kell törni. Ha laminált azt megtudod javítani és látnod kell egy telitalált csillagtörést, kombinációs törést vagy egy repedéstrajta. Most hadd magyarázzam el, hogyan keletkezik a károsodás, az ütközés és a stressz okozta károsodás.

 Képzeld el, hogy az úton haladsz és egy billenős teherautó kerül eléd, valami felugrik az útról és nekiütközik a szélvédőnek, és kaptál egy szélvédő sérülést. A károsodás az ütközés miatt következik be. A másik típusú sérülés a feszültség. A feszültséget általában a rosszul felszerelt szélvédő okozza. Látni fogod a sérülést, de nincs ütközési pontja és általában a szélvédő szélétől kezdődik és a szélvédő teljes hosszában nő. Tehát ez a két elsődleges módja a károkozásnak. Külső behatás és feszültség. Úgyhogy miközben ezt csináljuk, azt akarom, hogy tanulj, de azt is szeretném, hogy vedd fel az eladósapkát mert, amikorra ezzel az oktatással végzel, akkor javításokkal leszel megbízva és neked kell eladni a javításokat. Tehát, amikor az ügyféllel beszélsz és amikor nézed a szélvédőt, könnyű lesz elmondani nekik, „Hé, itt valami megsérült a szélvédőn, és megrepedt, ezért megfogom javítani”. Tehát jegyezz meg néhány olyan kifejezést, amely mentén haladunk, mert nagyon hasznosak lesznek. Ezt mindig gyorsan előre vagy visszatekerheted és oda- vissza ellenőrizheted ezeket a részeket, mert nagyon sokat segítenek és nagyon hasznosak a javítások értékesítésében. Mert ha te nem tudod eladni, nem tudod megcsinálni sem.

 Tehát akkor van ez a hatás amikor egy tárgy nekiütközik egy szélvédőnek és a rosszul felszerelt szélvédő miatt feszültséges lesz.

Sérülések

  Most térjünk rá arra, hogy a kagylós sérülés, amit a külső üvegrétegben elválasztott oszlop jelöl, ami sötét kört és ütközési pontot eredményez. Javítható, ha az átmérő nem nagyobb, mint egy hüvelyk (2,5cm). A kezdési szünet olyan sérülés, amely rövid repedések vagy lábak súlyos sorozatát mutatja, amelyek az ütközési pontból erednek és ez a sérülés nem nagyobb, mint 3 hüvelyk (7,5cm).

 A kombinációs törés több jellemzővel sérült csillagtörés a kagylón belül, feltéve, hogy egyik törés mérete sem nagyobb 3 hüvelyknél (7,5cm) .

 Végül vannak repedéseink. Egy rövid repedés, ami kevesebb, mint 6 hüvelyk (15cm). A hosszú repedések pedig nagyobbak, mint 6 hüvelyk (15cm). Szélvédőjavító szerszámainkkal kijavíthatod a repedéseket a szélvédő hosszirányában induló töréseket és a kombinációs töréseket is. A definíció, amit mondtam neked egyenesen a rolextől jött. A Rolex pedig a laminált autóüveg szabvány javítása. Ez vagy az alapértelmezett Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet, amely a szélvédőjavítás legjobb gyakorlatait hirdeti és segíti a nyilvánosságnak megérteni, mit lehet elérni a szélvédőjavítással. Továbbá a laminált üveg sérüléseinek következetes értékelésére szolgál, hogy segítse az üveg javítására vagy cseréjére vonatkozó döntést, és arra ösztönzi a technikusokat, hogy a legjobb minőségű javításokat végezzék el. A Rolex egy önkéntes irányelv, de nagyon találékonynak találjuk, különösen, ha a sofőr elsődleges látóteréről beszélünk, amelyet dpva-nak is neveznek. Amely 12 hüvelyk (30cm) széles a kormány felett és az ablaktörlő söprési zónáján belül van. Mondjuk egy kisebb jármű, mint a mini cooper pl.: a dpva elég kevés lenne, mint egy teljes méretű lakóautó, mert az ablaktörlő seprők különbözőek. De, 12 hüvelyk (30cm) széles a kormány felett és az ablaktörlő söprési zónáján belül van. Nem ajánlott a dpva javítását elvégezni, ha a sérülés átmérője nagyobb, mint egy hüvelyk (2,5cm). Ha a kész gödör nagyobb, mint 3 (7,5cm), 16 (40cm) hüvelyk, vagy ha olyan javítást végzel, amely 4 hüvelyk (10cm) az mást jelent. Mire gondolok ezzel? Ha csinálsz egy javítást, akkor átlátsz rajta, akkor csak egyet láthatsz azon a javításon keresztül, de ha két javítást végzel egymástól 4 hüvelyk (10cm) távolságon belül, akkor nehéz átlátni őket. Ezt binokuláris látásnak nevezik, mert a szemeid keresztbe állnak, amikor megpróbálnak átlátni rajtuk. Most térjünk rá a hiba felismerésére a szünetben. A levegő fekete, zöld vagy fényes, szóval, ha kagylós sérülés van, akkor a kúp alakú légzseb feketés-zöld vagy fényes színű. Amit csinálunk, azaz, hogy optikailag illesztett gyantát fecskendezünk be a törésbe és ez egy sor nyomás- vákuum cikluson megy keresztül. Nyomd be a gyantát és távolítsd el a levegőt a sérülésből. Így amikor azonosítod a javítást, reális elvárásokat támaszthatsz ügyfeleiddel, és tudasd velük, hogy ez a kár, amiben levegő van, ahogy láthatja a fekete-zöldet vagy a fényes színt, de amikor befejezem, kiszorítom a levegőt a törésből és fokozni fogom a esztétikai megjelenést a nyomás és vákum ciklusokkal. Tehát fel kell ismerned a levegőt, hogy tudd, mikor fejezed be a javítást és hogy a levegő eltávozott a törésből. Ha nézzük a javítást, fontos, hogy a sérülést több oldalról is megvizsgáljuk az üveg fénytörése miatt. A reflexió az egyik közegből a másikon keresztül érkező fény szögének változása. Tehát, ha van egy üveged és levegőd, amikor ezt a kettő felület összeért, a fény visszaver és ez az fénytörés. A szélvédőjavítás során a laminált üveg fekete, zöld vagy fényes megjelenések jellemzik. Szóval nézd meg különböző szögekből és a legfontosabb dolog, amit meg kell tenned, az az, hogy cselekedj és ne csak gondolkozz, úgyhogy szállj be az autóba és nézd meg a vezető oldaláról bal szögből, nézd meg jobb szögből, de ügyelj rá, és győződj meg arról, hogy mozgatod a lábad és nem csak a fejed, amikor a javítást nézed, mert különböző szögekből nézve más dolgokat látsz meg. Így megbizonyosodsz arról, hogy a sérülésben nem maradt fekete zöld vagy fényes szín.

 Most, hogy azonosítottad a típusokat, ideje reális elvárásokat támasztani az ügyfelekkel, hogy tudják, mire számíthatnak a javítás folyamata alatt és után. Ezt úgy értem, hogy a vevőt tájékoztatni kell arról, hogy a szélvédő nem fog kinézni újnak a javítás befejezése után. Ön nem bűvész, hanem technikus, aki megjavítja a szélvédőjét. Tudatom az ügyféllel, hogy a szélvédőt tárgyi ütés érte és amikor a tárgy nekiütközött a szélvédőnek egy kis üvegdarab esett ki. Nem tudok lemenni az úton és megkeresni azt az üvegdarabot, ami kijött és visszaállítani sértetlen állapotába a szélvédőjét. Amit tudok, hogy megjavítom esztétikai megjelenésével együtt. Véleményem szerint az egyik legjobb módja, hogy reális elvárást állítsunk az ügyféllel szemben, hogy példát mondjunk nekik.

Pl.: Sebészeti beavatkozást használok, amikor vérzik a karom, hogy megállítsam a vérzést. Ezért meg kell állítani a vérzést, és meg kell erősíteni a karomat, majd, ha végeztem bevarrni. A cél az volt, hogy megállítsam a vérzést a biztonságom érdekében. Maradnak a varratok és amikor eltávolítják őket, valószínűleg heget hagy. Amikor elmagyarázod ezt valakinek, ők vagy műtve voltak már, vagy ismernek valakit, akinek már volt műtétje és ők megfogják érteni a sebhelyes hasonlatot.  Tehát néha legjobb elmagyarázni, amikor javítom, hogy adsz az embereknek valamit, amihez kapcsolódhatnak. Mert nem túl jó ötlet, feltételezni azt, hogy ők tudják, mi az, amikor szélvédőjavítás van.

 Tehát állítsd fel az elvárásokat, próbáld ki a műtéti hasonlatot vagy találd meg azt, ami a te számodra megfelelő. Így reális elvárásokat támaszthatsz és legyél nagyon világos abban, hogy a szélvédőjavítás célja a szélvédő szerkezeti integritásának helyreállítása. Az esztétika mindig másodlagos, de javítani fogjuk ezt az esztétikai megjelenést is, minden a szerkezeti integritás helyreállításáról szól, és miután reális elvárásokat teremtettél, az ügyfelek mindig boldogok lesznek.  Tapasztalataink alapján a reális elvárások megfogalmazása és beállítása után nagyon ritkán talál boldogtalan vásárlót a befejezett javítással. Amint reális elképzelést teremtünk, a papírmunkát a kár típusának és helyének megadásával és negyedelésén keresztül kezdjük.

A szélvédőnek 9 negyede van. A vezetőoldaltól kezdve a szélvédő tetejéig és lefelé, így ez 1, 2,3 és a középső 4, 5, 6 és az utas oldal pedig a 7, 8, és 9.

Ezt azért alkalmazzuk, hogy nyomon tudjuk követni a javítást, mivel garantáljuk, hogy javításaink a jármű élettartama alatt nem repednek el. Tegyük fel, hogy elkészültél a javítással 6 hónapja az 5.negyedben és ez egy csillagtörés volt és az ügyfele néhány hónappal később felhívja Önt, hogy az elvégzett javítás nem sikerült. Amikor behozzák és a sérülés a 2. negyedben van, akkor dokumentációval megadhatod a javított törés típusát és a negyedben elfoglalt helyét. A szélvédő negyedek szerepelnek a munkamegrendelésünkben és a felelősségkizárásunkban és arra kérjük az ügyfeleket, hogy írják alá, mielőtt a járművön dolgoznánk. A felelősségkizárás alapvetően néhány ige a munkarendünk alapján, amely kimondja, hogy mi dolgozunk a sérült üvegdarabon, és a sérült üveg instabil tulajdonságai miatt abban a ritka esetben, ha a szélvédő elreped, semmivel sem tartozom és te sem tartozol nekem semmivel. Mióta olyan dolgokról beszélünk, amelyeket a szélvédőjavítás során láthat, most beszéljünk a leválásról. A delamináció, leválás, amikor a laminátum vagy a szélvédő leválik. Ne feledd, hogy a szélvédő 3 különböző részből áll, a külső réteg a laminátum közepén, majd a belső réteg. Így a külső vagy a belső fény elválasztása a pvb-ből a pvb károsodást okozza. Pvb polivinil-butirapán. A leválás 3 oka: az idő, hő és a nyomás. A levegősödést az életkor okozza és nem a fűtés vagy a nyomás, hanem az üveg kora okozza. A másodikat a hő okozza. A túlzott hő hatására a szélvédő leválhat. A 3. a nyomás lenne, tehát ha a hőt és a légnyomást kombináljuk, akkor virágzást kapunk, vagy amit százszorszép hatásnak hívnak. Így a delamináció egy formája virágzik, ez egy esztétikai tökéletlenség, amelyet a túlzott hő és nyomás okoz. A hő a nyomás hatására elválik, ami azt a százszorszép hatást adja. A javítás nem fog repedni, csak egy esztétikai tökéletlenség és elkerülhető, ha kevesebb hőt és kisebb nyomást alkalmazunk. Ezért fontos fenntartani a korrekt hőmérséklet beállításokat amikor javítasz. Az optimális hőmérsékleti tartomány 21 és 37 °C között van, és ez az üveg hőmérséklete, nem a kinti hőmérséklet. Egy jó szabály az ujjadhoz, ha nincs infravörös hőmérőd. Ha túl forró az érintés, akkor túl meleg ahhoz, hogy dolgozzon rajta. Szóval 70-100 Fahrenheight azok számára, akik más országban élnek, máshol 21-37ᵒC között. A gyanta hőmérsékletének 10 Fahrenheight vagy 6 °C-on belül kell lennie annak az üvegnek, amelyen dolgozol, mert az üveg nem szereti a gyors hőmérsékletváltozásokat. Szóval leegyszerűsítve, ha túl forró az érintéshez, akkor hűtse le a szélvédőt és ha túl hideg az érintéshez, akkor melegítse fel a szélvédőt. Ne tegyen forró gyantát a hideg szélvédőre és ne tegyen hideg gyantát a forró szélvédőre. Amikor hűvös van kinn, neked fel kell melegítened a szélvédőt minimum 21 fokra és a leghatékonyabb módja, hogy fokozatosan melegítsd fel a szélvédőt, egy hajszárító segítsége. Ha nem szeretnél hajszárítót használni, akkor használhatod a leolvasztót, de sokkal több időt vesz igénybe, mire a hőmérséklet belülről felmegy a pvb-n keresztül a külső fény felé. Ezért sokkal hatékonyabb és gyorsabb, ha hajszárítót használunk, minthogy a leolvasztót használjuk. A leolvasztó több, mint képes elvégezni a munkát, merthogy javításokat is tudsz végezni vele beltéren is. Tudod, dolgozz okosan, és ne keményen! Tehát, ha betudsz jutni a garázsba, a beltéri javítás miatt, ne felejtsd el, hogy ne melegítsd túl az üveget az optimális hőmérséklettartomány 21 és 37°C között, mert ha ezt teszed az üveg kimerülhet és berepedhet és tovább repedhet. Ezen kívül képes lágyítani a pvbt, ami növeli annak esélyét, hogy csökken a delamináció. Amikor melegebb éghajlaton vagy emlékezz, hogy 21-től 37ᵒC -ig az ideális hőmérséklet, szóval végezd el a javítást odabent, ha lehetséges, ha ezt nem tudod, akkor lassan le kell hűteni az üveget. Lassan hűtsd le! A legjobb módja, hogy ezt megtedd, hogy kinyitod az ajtót, hogy kapj némi levegőáramlást, ami segít hűteni a szélvédőt. A levgő áramlást az szélvédő szellőzőnyílásain is átvezetheted, de ez belülről hűti, aminek át kell hatnia a pvb-n keresztül a külső üveghez. A legjobb, ha a javítást bent végzed, amikor lehetséges, mert a gyanta, amit használunk, aktiválva van az ultraibolya sugárzással. Ha javítást végzel, közvetlen fényben vagy szabadban, a javítás idő előtt megkeményedik. Tehát, ha kint végzed bizonyosodj meg róla, hogy használj védőeszközt. Mi UV pajzsokat és buborék- dómokat viszünk magunkkal, hogy megvédjük magunkat a korai kikeményedéstől.

 Most beszéljünk a fúrásról és hogy mikor fúrjunk először. Az első alkalom amikor fúrnod kellene, az az, amikor megakadályozod a repedés terjedését. Ez az üveg külső részébe fúródik, így megakadályozhatja a repedés tovább terjedését. A második alkalom, amikor a fúrást javasoljuk, amikor a gyanta nem folyik be a törésbe, amikor a tárgy nekiütközik az üvegnek, és jó néhány apró üvegdarabot hagy maga után, valamennyi elzárhatja a gyanták szükséges útját. A gyantának be kell jutnia a sérülésbe, hogy sikeres legyen a javítás. Így egy fúróval kitisztítva kinyithatod, hogy a gyanta befolyhasson a sérülés helyére.  A 3. alkalom, amikor be kell fedni egy gödröt, amikor az ütközési pont nagyobb, mint a tömítés nyílása. Erre később kitérünk, de alapvetően gödörgyantával kell kikeményíteni, és belefúrni, belefúrni, hogy kisebb legyen az ütési pont. Így te teljesíteni tudod, a javítást. Ez a 3 ok, amikor érdemes fúrni. Most térjünk át a műszaki oldalára. Amikor fúrunk egyharmad mélységig kell fúrnunk és legfeljebb háromnegyed mélységig akarjunk fúrni a külső rétegen keresztül, és a legjobb módja ennek, hogy gyakoroljunk. Gyakorolj, hogy jobban érezd, és hogy megértsd mi a túl sekély és mi a túl mély. Emlékezz, a legfontosabb rész itt, hogy ne fúrj a laminátumig de elég mélyre kell fúrnod, hogy a gyanta befolyhasson a törésbe, vagy lezárja a repedés végét, vagy befedje a gödröt. Amióta a fúrásról és a károsodott üvegről beszélünk, érintsük meg a biztonságot is. Amikor a javításon dolgozunk, mindig hordjunk biztonságos szemüveget. Légy biztonságban, ha nem szeretnéd, hogy egy üvegdarab a szemedbe kerüljön. Szintén kellene még kesztyűt is viselned, hogy megvédd magad a szélvédőben lévő vegyszerektől. A nitril kesztyű a legjobb választás, mivel a gyanta áthatol a latexen és más egyéb anyagokon. Más dolog, amit még használhatsz a Dermashield ez egy biztonságos védőkrém, amely mikroszkópos védőpajzsot biztosít a kézen, javítás közben. Én személyesen ezt használom, és egy natúr kesztyűt veszek fel az extra védelemért. Mi javasoljuk, hogy gondoskodj a biztonságodról komolyan és védelmezd magad. Továbbá a készletedben találni fogsz biztonsági adatlapokat és én azt javaslom, hagyd ott őket arra az esetre, ha bármi is történik. Azáltal, hogy rendelkezel az SDS -sel, ha magaddal viszed az SDS lapokat, az orvos megértheti, hogy milyen vegyszerekkel dolgozol, és felírhatja a számodra legmegfelelőbbet. Most ismételjünk át néhány fontos pontot. Nagyon fontos, hogy eltudd magyarázni a vevőnek, hogy helyreállítod a szerkezeti integritást ezzel megakadályozva a károsodás tovább terjedését, megtartja a tömítést a szélvédőn és megóvja a szeméttelepre kerüléstől. Az elkészült szélvédő javítássima felületet hoz létre, amely nem zavarja az ablaktörlő lapátokat. Meséld el az eredményeket és tudasd ügyfeleiddel, hogy jelentősen javítod annak esztétikai megjelenését. Amikor átbeszéled ezeket a dolgokat az ügyfeleddel, akkor figyelj oda, hogy mondd ezeket érzelmi meggyőződéssel és magabiztossággal. Így ők tisztán tudni fogják, hogy te tudod miről beszélsz és tudod, hogy mit csinálsz.

Vélemény, hozzászólás?